Bosá dívka : švédský rodinný thriller - Janouch, Katerina, 1964- (Mladá fronta, 2017)
Porodní asistentka Cecilie Lundová právě oslavila čtyřicítku a v jejím životě nastalo v posledních pár letech několik zásadních změn. Rozvedla se a s bývalým manželem mají děti ve střídavé péči, našla si nové bydlení, začala pracovat na nové porodní klinice a psát sloupky pro časopis. Děti rostou a jsou čím dál samostatnější, puberta však s sebou přináší nové problémy. Tentokrát je na řadě mladší ze synů Marcus. Potíže se však nevyhýbají ani ostatním členům rodiny.