Skoč, hochu, skoč - Bonnett, Stanley, 1925- (Naše vojsko, 2023)
Stanley Bonnett (*1925) se v sedmnácti letech přihlásil k námořnictvu a účastnil se několika námořních bitev. Po válce se rozhodl psát o svých zážitcích, o válce a o moři. Tento částečně autobiografický román patří k jeho nejznámějším dílům.