Kořist : na útěku s Monou Lisou - Husemann, Dirk, 1965- (Euromedia Group, 2023)
Historický román, odehrávající se v průběhu druhé světové války, líčí boj o záchranu uměleckých památek z pařížského Louvru, zvláště pak té nejvzácnější - slavného portrétu Mony Lisy.