Don Juan a jiné povídky - Tyl, Josef Kajetán, 1808-1856 (Slunovrat (Československý spisovatel). Velká řada, 1974)
Výbor přináší dvě historické povídky, a to ze světa divadla v době Mozartovy návštěvy v Praze (Don Juan) a ze světa literatury v době národního obrození (Pomněnky z hrobu nejstaršího Čecha), čtyři povídky, v nichž se autor vyrovnává se současným děním a s aktuálními společenskými a literárními konflikty (Divadelní ředitel, Rozervanec, Hra z ochoty, Od Nového roku do postu), a povídky s problematikou sociální (Chudé děvče a bohatý synek, Zloděj).